tengs y'aLLz.. kerna diriku begitu berharga- sroowt..sob10x

30.4.10

lagi cerita tentang tersirat.

aku sedang bermimpikan sesuatu. sesuatu yang tidak mungkin akan aku capai. sebab-sebabnya adalah penangan virus komik yang sedang menular dalam saraf tubuh badan penulis blog ini.
hari-hari baca komik jepun. rasa-rasanya sekarang ni pun aku sedang berterbangan di alam kartun. seronoknya...
sedangkan alam yang sedang aku berpijak sekarang ini pun bukanlah alam yang kekal abadi, benarkanlah aku jenguk sedikit ke alam katun tuh. bagi aku masuk sekejap. sikit. sudah cukup. macam Alice in wonderland. oke kita ubah tajuk. Kuna in the wonderland. hee????? gyahahahahaha...

wujud sebuah perasaan syahdu kalau penulis blog sedang menyendiri gyahahaha.. susah betul nak menghalang perasaan tak enak daripada menular terus ke dalam hati. andailah wujudnya trafik light di dalam hati? ..

sedihnya! kenapa penulis blog ni suka menangis diam2?????! cuba kalau kau menangis terang-terangan. baru cun! baru perempuan! gyahayayahahahaha tak kuasa akuh. aku = macho, terima kasih.

cepatlah masa berlalu! penulis blog dah tergedik-gedik nak terbang pulang ke sarang. sape cakap aku tak suka balik kampung? sape cakap aku tak suka jumpa mak ayah? aku anak yang baik ta0k walaupun hakikat sebenarnya aku adalah anak yang paling menyusahkan mak ayah. jadi... mak ayah aku adalah ibu bapa yang sangat beruntung di dunia ini kerna punya anak seperti. --> saya!. ;p oke sori kalau agak menjengkelkan tuan tuan dan puan puan sekalian.

"manusia itu unik!" baek. saya pegang kata-kata encik. manusia memang unik. tapi manusia jugak sebenarnya sangat simple. kebanyakan manusia lebih suka mendengar kata-kata hati mereka untuk hidup. baik kata hati maka baiklah jalan mereka.
apa yang aku nak? apa minat aku? apa matlamat aku? apa plihan hidup aku? semuanya bergantung kepada hati ... kan kan kan kan. kalau hati kasihankan mak ayah.. kalau hati kasihankan diri sendiri... semuanya datang daripada hati.
seandainya aku menolak kata-kata hati.--> macam ni lah jadinya. : kalaulah dulu aku buat ini.. kalaulah dulu aku ambil yang tu.. kalaulah dulu..blalbla blabla..
hati sakit. maka badan binasa.
kalau hati busuk. maka buruk lah daging.
kalau hati tak diasuh maka jadilah kau perompak penjenayah.
tapi kalau hati kau wangi...semua orang sayang kau beb! hidup kau penuh dengan love love love.

itulah dia. saya nak hati saya WANGIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

28.4.10

susah betul aku nak sembunyikan apa yang tersirat

kau nak jadi BAIK.

tapi kau pura-pura BAIK!!!!!! HIPOKRIT.

titik. aku taknak cerita. nanti aku mengumpat. lepas tu satu dunia dapat baca. ayat tersebut seperti bajet semua org nak baca blog penulis ini. baiklah sambung. dan satu dunia pulak sedang berceritakan tentang keburukan kau. jadi cukup setakat ini. bukan. sebenarnya aku takut kau pemes. oke titik.

sekian terima kasih..

27.4.10

lamanya ~

bizinya saya...

anyway saya suka!

tahniah untuk along...

SELAMAT PENGANTIN BARU ;)

semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat , dan turut dikurniakan zuriat yang soleh.

gambar akan diupload kemudian

;p

21.4.10

malu nya nyah..

MALU NYA SAYA HARI NI.


mana nak letak muka ;(
"takpe2 pijah, kang aku korekkan lubang untuk ko letak muka " huhuhuhuhuhu. sumpah mak malu nyah.
malu dengan semua peserta ceramah tadi. huwaaa nak jerit nak jerit nak jerit nak jerit.!

err.. encik2..
encik..terima kasih ye tadi.. ye..same2.. tak ade masalah. saya doakan semoga berjaya ye..
err.. encik. saya nak minta maaf!. huhuhu.. eh. minta maaf kenapa ye. ada apa-apa masalah ke? err.. bukan saya minta maaf pasal kes tertonggeng tadi. hhuhuhuhuhu puuuh puh puh puh.lega siot. ooo00oo hahaha. tak ade pape la.. takpe takpe .

uhuh. aku sungguh malu. malu sangat. ditegur tertonggeng kepada penceramah masa amek gambar di dalam dewan tadi. astaghfirullah... minta maaf ya. saya sangat2 tidak sengaja. aish! memang tak boleh dibawa ke dalam majlis. bikin malu bahagian dan kementerian saja yuk! memulanya pagi tadi berjalan dengan lancar jek. tapi bila sesi petang agaknya adrenalin di dalam badan sudah semakin aktif sehingga membuatkan otak tak sempat menapis terlebih dahulu tentang apa yang boleh dilakukan dan apa yang tak boleh dilakukan. *tufffff

malunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

16.4.10

KAKI KU BAU MASAM.

assamualaikum.

kisah pertama
sudah. semua nak block. cukuplah sudah block application yahoo messenger! download! chatbox! photobucket! sekarang fesbuk pun dah block.

dah. sudah. nak dowload borang permohonan pun takboleh. itu tak boleh. ini tak boleh. nah la kau amek balik PC ni xyah bagi aku pakai.
.
.
.
.
oke lah dah ubah pikiran. aku nak PC ni balik. uuhuhuhuhuhu.
titik kisah pertama.

kisah seterusnya.
ohhhh... kenapalah hati aku ni busuk sangat.
orang tu semakin menjengkelkan di mata hati aku. hhhrrrgh.
jangan! tolong halang kuasa jengkel tu daripada merebak. nanti hati aku busuk lagi hitam. tidak!
haishh....oke2 tak baik mengeluh. tarik balik. *hhhhmmmph..puuuuhhh...*
macam mana nak meredakan sendiri rasa hati tak senang ni. sudahlah emosi senang terpamer di wajah. payah betul nak berlakon. <--ternyata di situ korang terpaksa mengaku bahawasanya penulis blog ni sangat jujur. tak pandai menipu. eh silap. bukan aku tak pandai menipu. muka comel aku ni yang tak pandai menipu walaupun dah buat ayat sedap seribu bahasa bagai pantun kiasan. <---jujurnyie die.....ehehehe ;p. takpe aku akan berusaha untuk tenang bila berhadapan dengan orang tuh. chaiyork!!
titik kisah seterusnya.

kisah selanjutnya.
apa ES2Q??? hari ni untuk makluman, aku tak concentrate langsung ahahahaha. malas nak piker. sudah lah.
"percaya kepada ALLAH"
"bayangkan tenaga dalam badan kamu sedang bergerak"
"tenaga tersebut menolak penyakit di dalam badan kamu"
"maka kamu sihat sejahteralah" <--maap aku mengarut.
nak belajarlah daripada dokter TN HJ NAZMI. nanti boleh ubati mak ayah.
oh ya.
letak tapak tangan di dada sendiri.
terima kasih kepada hati kerana berbakti untuk saya.
hati..jadi hati yang bersih ye.. jadi hati yang baik ye...jangan busuk. jangan benci orang. baek baek baek.
titik kisah selanjutnya.


memang. ini adalah fakta bukan auta kaki ku bau masam.
camane nak mewangikan kaki yang berbau mashem erk.
almaklumlah kaki sangat lembap lagi lembut. tuuff*...
sudah la hidung senirik sangat sensitif dengan bau. tiba2 terbau mashem kaki senirik pulak. *eeiii yark!! uhuhuhuh.
sudah. titik.

bye bye putrajaya..lalalala ;) cuke cuke cuke cuke (woi , bukan cuka makan . *heh)
your boarding ticket:

departure time : 11.00 pm ; 16th APRIL 2010
seat no. : unknown <--- huuu cemana tuh. penulis blog sedang gabra.
departure location : bukit jalil. <--- lagi. telah menyebabkan penulis blog rasa takut nak balik. uhuhuhu.

fly away~~~~~~~~~~~~~~~ YAHOOOO BALIK KAMPUNG bebeh !

ehem. naek bus saja oke. dush!! *


13.4.10

ahahaha~ kau memang dasar tak tetap pendirian !

aku tukar template balik weh jangan marah aa. haha ye ye aku admit memang dasar tak tetap pendirian. agaknya nanti suami senirik pun boleh maen tukar- tukar x ohohohoho... mimpi bagai. ini adalah template tahun 2008 ketika dahulu. cuma ubah address blog kat header banner tu jek. rajin betui dulu. gambar penuh satu sidebar. tapi da ilang plak. template ni pun aku buat senirik sepenuhnya.. penah kena reject dulu sebab ada masalah kat post comment. tak kuar gambar commentator. tak syiok plak. dan kalau tengok betul2.. tarikh post pun tak display. mencik2. huhuh.
lum abes dgn tukar template, selain itu aku jugak suka main tukar2 url blog. bla bla bla bla...... pah tuh dapat la url seperti sekarang [aku nak citer pasal url blog aku dari yang pertama dulu sampai sekarang. tapi paham-paham je lah. *kena rasuk antu malas ni*].... uhuk. sudah2. suka hati aku ah. kau sape nak bising ahaha~.

notagilawarnawarnipelangi: best tak tukar2 husband. ;p

12.4.10

sahabatku. NOR IKHSAN

Assalamualaikum.

Saya ada seorang kawan. Kawan saya tu diberi nama oleh mak bapaknye Nor Ikhsan. Sedapkan namanya….. tapi kami ini memanggil beliau dengan nama Bob. Lupa sudah nama sedap yang mak bapaknye kasi tu. Maap ya~

Nor Ikhsan b Abu Bakar. Cukuplah kalau saya kenalkan personality beliau sebagai seorang yang sangat baik hati. memahami. bertanggungjawab. dan gila. Oh ya. Beliau juga ahli muzik yang hebat pada pandangan saya. Guitarist hebat. Drummer hebat. Vokalis juga hebat. Oh lagi.. makanan kegemaran beliau adalah nasik goreng mamak dan telur dadar. Asek2 itu saja di mulut beliau kalau nak order makanan. Oh lagi dan lagi.. beliau seorang yang sangat penyabar tahap maksima tapi kuat touching. Haha~ Oh ops..banyak pulak aku senaraikan personality beliau.

Maaf ya~

“pijah. Aku nak bagitau ko jugak. Walaupun bob tak bagi cakap kat kau.”

“Hmm..pe??”

“bob dapat interview yang dia pegi ari tu. Kat Sarawak. Ari jumaat ni last.”

-

“sedihnya munik….. ;( “

-

Bob~

TAHNIAH BOB.

AKU. DAN. KAMI. DAN. SEMUA. SANGAT BANGGA DENGAN KAU.

Tahniah ye bob….

Nor Ikhsan b Abu Bakar. Sebenarnya akan meninggalkan bumi semenanjung..sekaligus turut meninggalkan saya dan juga kawan-kawan lain. Sedih kan. Tapi kan bob.. kami sedih dalam gembira. Menangis kami dalam senyuman dan bahagia. Gembira sangat untuk kejayaan kau.

Nor Ikhsan b Abu Bakar. Seikhlas dari hati aku yang dalam.. terima kasih . TERIMA KASIH . kerana telah hadir dalam hidup kitorang sebagai sahabat yang sangat baik. Nak tau tak perbualan aku dengan ira. Satu hari tu, aku dan Murni pergi tengok bob dan bandnye g jamming sampai ke pagi..

“bob pun ada jugak ke?”

“ha’ah.."

“oo.. takpe. Kalau bob pergi, memberi pandangan positif dekat aku.”

Ko tau ape maksudnya tu bob. Kitorang rase selamat bila ada kau. -> walaupun hakikatnya kitorunk tau kau pun lelaki. Haha. Terima kasih bob. sebab ko selalu ada di sisi kitorunk. Aku sangat menghargai keprihatinan kau.

Aku sedih ko nak pergi. Cepatnyie… dah sampai masa kot masing2 bina masa depan sendiri. Jangan main2 lagik. Dan aku yakin lepas ni akan ada lagi yang akan mengikut jejak kau.

. aku mintak maap sepanjang perkenalan kita.. kasar bahasa aku..selalu jek cubit kau sampai merah2. tampar, sepak terajang aku.. mintak maap ye bob. ;) halalkan makan minum kitorunk ek. nanti bulan seploh jangan lupa balik. Semalam nak cium ko tak nak plak. haha~

Terima kasih Nor Ikhsan .

Tak terluah dengan kata-kata.


Terima kaseh BOB ECAAAN~ aku jerit nih**

Kami sayang kau!!. SangaAat-sangaAaat.

Korunk ada ke sahabat seperti Nor Ikhsan?

Kami sangat bertuah kan. kan. kan. ;)

notawarnawarnipelangi : setiap pertemuan pasti akan adanya perpisahan. kan.. ;) sesungguhnya aku sangat bahagia sepanjang bekawan dengan ko. mmuah!

eh. nanti sesuatu yang aku paling rindu adalah karok dengan ko bobob!. huhu.. sebab takde lagi hero lain yang sanggup nak berduet dengan saya yang suara macam itik ni. huaaaa...

6.4.10

ada apa dengan diri saya?. saya hanya insan biasa. tapi kalau anda main2 dengan saya.. saya boleh berubah dan menjelma sebagai sailormoon!.

sensitip dan rindu. ewah..
tetibe jek rindu gile ngan rakan-rakan blogger lama. masa mula-mula menjejak kaki ke blogspot dulu.


1. kacipo -> kaci/ochie saya panggil die. blog beliau sangat cantik. ada lagu2.. dan salji2 jatuh kat page . ada lagu berkumandang. rasa tenang,. ada warna hijau.. pokok2,.. cantik sangat. kalau tengok gambar pun orangnya saya tahu cantik. tetiap pagi kaci akan lalu-lalang di blog saya. baik kan kaci... tapi sekarang blog kaci tetibe sudah hilang. mungkin kaci ada tukar link atau mungkin jugak kaci sudah tidak berblog. saya rindu blog kaci... ;(

2. alifmikail -> abang alif saya panggil die. antara ramai2 rakan bloggers dulu, abang alif paling menawan. <--haha. maksud saya blog beliau paling menawan. paling ramai pengunjung. dan paling ramai follower. femes sangat... entri beliau selalu mengusik hati perasaan dan jugak akal. kadang-kadang rasa geram dengan entri saspen beliau. pandai je taip entri yang buatkan saya rasa nak pijak2 jek lepas habis baca. tapi sekaranag ... tiba-tiba alifmikail nama tersohor ni sudah hilang . kenapa ek..... saya rindu beliau... ;(

3. shaniraf ramli -> sha saya panggil die. beliau ni jenis blogger yang sangat rajin mengunjung dan mengomen. saya suke dan sayang beliau. saya juga sangat yakin ramai rakan blogger yang suka beliau. beliau kreatif. cantik. dan saya cukup jeles bila ada entri beliau hanya berbekalkan tajuk je tanpa isi kandungan. sweet sangat, malah ramai betul yang komen. <-- ha ha memang saya jeles. hati saya selalu tercuit setiap kali baca entri blog beliau. suka sangat... kenapa dah tak nak main blog sha.... saya rindu beliau jugak. ;(

4. nazra -> naz saya panggil die. orang kampung saya rupanya. haha. beliau jugak pelajar kuittho seperti saya. tetapi saya hanya kenal beliau di dalam alam maya je. naz seperti kakak saya. sangat baik. dan saya tahu dia juga cantik seperti gambar. saya rindu blog naz yang ada birdie tu. comel sangat. beliau sangat pemurah. selalu je bagi saya award. rasa seperti dihargai sangat. kalau naz buat entri terbaru, saya selalu berharap saya adalah orang pertama yang akan komen entri beliau. entri-entri beliau selalu unpredictable. kadang-kadang saya rasa macam nak pijak2 jek blog beliau. ha ha . geram. tetapi sekarang saya sangat rindukan entri beliau. ;(

boleh tak nak tampal wanted! kamu-kamu ni ada buat url blog baru ke?? sob sob sob. mana menghilang ek ek ek ek..

5.4.10

dihantui oleh dia.

aku sedang dihantui...~
bukan ada hantu. tidak. takutnyieee. (oke mengada je kot) eh sumpah aku takut hantu. oke sudah.

aku dihantui benda alah nih.

HANA YORI DANGO.

ulang sekali lagi.
hana yori dango.

grrrr... gilek ah. tido termimpi-mimpi. bangun tido pun temimpi-mimpi gek. huh cane tuh. ok takyah layan.

baeklah saya mengaku. saya ketinggalan. eleh, ada aku heran ke.? isk2.. aku malu.
sebelum ni aku da kenal hana yori dango. tapi melalui komik. baca one manga online.
tapi serius owh. tak se.....best hana yori dango drama siries. huhuhuhu sumpah aku nak nanges.
tah, nak nanges kenapa pulak pijah?! walaupun dah abes tengok.. tapi aku tetap dalam dunia domyouji. ha ha.

aku taktau citer ni bez . bez . bez . bez . *seres dia ni dah gila bayang.
kalo aku tau citer ni bez, dari dulu lagi aku da carik. bukannya pe, dulu xnak tengok sebab F4. alah.. F4 meteor garden tuh. xberapa minat. xsuka xsuka xsuka. jangan marah eyh peminat jerry.

baiklah kawan-kawan.. sekarang saya sudah mula tergila-gilakan j/k drama semula. dah hampir 2tahun duit saya tak digunapakai untuk benda alah ni. baik kan. 2 tahun je baik.. huahua.

ehem-ehem. saya nak beli dvd player. tapi.. bulan depan lah! semalam dah survey. RM129 brand LG. oke gak owk.. tapi...... erm...... tak bleyh tak bleyh. lain kali ekh ..


notawarnawarnipelangi:*budak ni dah pening lalat. kejap saya kejap aku. gasak ah! *

1.4.10

terima kasih sahabat~

hari ni mud aku telah melayang. aku macam orang lembik. kalo ada yang bagi aku penumbuk sebijik ni pun kompem aku biar je tanpa balasan. letih. tak larat. lagi2 kalau aku terjumpa dia. rasa melayang separuh nyawa dari jasad.
semuanya bermula daripada satu pagi yang nyaman tadi....

" pijah, adik aku tu dah delete aku daripada fren fesbuk dia...." kata-kata tu keluar daripada mulut seorang kawan kesayangan aku yang bernama murni mohd shahabudin. aku tak tekejut. sebab budak tu memang sangat kejam. murni dengan adik nya *yang konon2 dulu adik n kakak* nampaknya sudah terputus jalinan sudah. senang nya kan.... ke???
itu kesah munik.
ini kisah aku plak.
sambungan entri aku yang lepas 'seronok ke main putus-putus' ...
aku ada sorang kawan*aku masih anggap ko kawan aku kan, bodoh x.* yang telah buang aku daripada secebis hidup dia *secebis pun tak sampai kot*. lepas munik cakap macam tu, terus aku pegi page budak nih. mana lah tau kot2 dia delete aku sebagai fren dia DALAM FESBUK jugak ke an.

hah kan.! "aku pun kena delete jugak lah munik!!".

sekarang memang trend orang delete orang gamaknya..
terima kasih aku ucapkan.
aku da tak sanggup lagi nak idup cenni. k0 hengat aku suka ke lari menyusut lintang pukang kalo dari jauh da nampak ko. ko hengat aku nak sangat ke buat2 tak nampak muka ko kalo tetiba ko terpacak depan aku. damn!! manusia jenis apa kau! haaaarhg! bencinya... astaghfirullah..
aku ingat merajuk ko xkan lama. rupanya ko memang betul2 jadi centu. touching sangat pehal? tak boleh berdamai dah ke...
tadi aku jumpa kau. esok dan esok aku jumpa kau lagi. sampai bila nak buat2 xkenal? kau tolong bedah otak aku buang memori aku pasal kau boleh??!!!

aku nak mintak maap*kali pertama aku ucapkan semenjak bergaduh hari tu. egokah??*
rasa berat tangan nak nulis perkataan tu. apatah lagi nak taip antar mesej. nak face to face? lagi lah lidah aku macam kena gam. hari2 piker. patutkah aku mintak maap?patutkah?patutkah?patutkah?
terima kasih sahabat pernah menjadi seorang kawan yang baik untuk aku. terima kasih ye........dan.........aku mintak maap. sangat.

-macam x ikhlas plak aku mintak maap kat cni macam lah kau bace blog aku. bangang jek penulis blog nih.-
doa aku...
semoga akan terlerailah benci kau satu hari nanti. untuk pengetahuan kau yang dah tidak kenal aku lagi.. aku tak pernah sesekali buang kau. kau tetap kawan aku selamanya walaupun aku rasa macam nak pijak2 tengkuk kau sebab buang aku. memang xsedar diri lagi kot minah ni orang dah buang dia tapi nak mengegeh lagi kan.

aku sedih, bongok. ko delete aku pehal!! xprofesional langsung.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...