tengs y'aLLz.. kerna diriku begitu berharga- sroowt..sob10x

19.11.09

istimewa.

Teringat panggilan istimewa tadi.

Pukul 4 ptg.

Puan ramlah yang tercantek antara yang terCANTEK dalam pelenet bumi telipon. Sangat istimewa panggilan tu tau tak. Sebab..datang dari Mekah.


~>mak apa khabar
Puan ramlah : Alhamdulillah mak sihat.. ayah pun sihat.. hang tengah buat apa?
*ye la tu mak sihat suara dah lain . hati dah risau*


~>ada kat opis la ni mak. Tengah buat gheja..
*hahaha..memang2 mak masih xdapat nak membezakan waktu lagi. Kompem lupa.*


~>Mak oke ka ni. Awat suara laen. Mak sakit tekak ka.
Puan ramlah : sehat la.. Cuma nak selesema kot. Ada sakit ghengkong sikit. Ekon bilik ni kuat sangat.. mak kuat lagi ni..
*ler ler. Igtkan sakit sebab panas. Ekon upanya? Alahai emak aku .. . Tapi betul lah. Sejuk lawan panas memang akan mengurangkan antibodi.*


ayah mana mak?. Mak jangan jauh2 dengan ayah na.. jaga diri. Hati2 kat sana tu tau..
Puan ramlah : haha. Mak dengan ayah selalu jalan rapat2 ja. Cuma ni ayah hang p shoping sorang2 dia. Mak tak larat nak ikut. Sakit lutut sikit.
*hah kan..aku baru jak pesan jangan jauh2 dengan ayah. ayah..ayah..*


Puan ramlah : Pijah..hang nak pi sabah nanti bila. Jadi ka ni?
~>jadi la mak. Dah kompem. Bulan 12 ni 19hb. Tapi mak cek cuba mintak balik awai kot mak ngan ayah balik 21hb kan.
Puan ramlah : xpa la pasai mak ni. Hang dah lupa ka kaklong kawen 19haribulan?


Erk!! Aaaaaaaaaa……macam mana aku boleh lupa?oh.. no no no no no. hah sudah. Tidak tidak. Aku perlu hadir kenduri kahwinnya. Macam mana aku boleh lupa padahal kad kawen itu aku yang bikin. Alahai kuna….


Hamek kamuk. Satu lagi gundah gulana melanda. Hahah. buleh ke aku belah dua diri senirik.??


~>hah macam mana ni mak….. huhuuuuuu. Maak..
Puan ramlah : pijah hang kalau tak p sabah tu tak boleh ka. Xyah p lah..
~>aa..cek nak p mak.. ;(
*muncung kamu sudah mencecah 12inci kuna. Sebbaik mak kamu tidak Nampak. Kalau tak dah kompem mulut kamu kena tampar..;p*


~>Erm..xpa la mak. Tengok la nanti macam mana. Mak jaga diri mak. Hati-hati kat sana tu. Mak banyak2 sabaq tau. Jangan cepat marah2 orang tau… I luve u. k..


*aku teringat ari tu ayah kol “pijah mak hang dah ambek semua tempered ayah. pelik ayah. cepat betui dia naik angin kat sini ni. “ . lah macam mana buleh jadi centu. ayah yang tempered buleh cool..alhamdulillah. tapi mak yang terbAEK jadi tempered pulak. risaunya aku kat mak ayah ni… *





Puan Ramlah binti Hassan & Encik Yahaya bin Wahab

'Semoga semua ibadat mak ayah diterima dan diredhai Allah.
Semoga mak dengan ayah kuat dalam mengharungi dugaan dan cabaran di sana.
Ya Allah..aku memohon berikanlah emak ayah kudrat dan tenaga yang baik..badan yang sihat dan mental yang kuat.
Semoga emak ayah selamat di sana dan pulang dengan wajah gembira! '




notapeningwarnawarnipelangi : SABAH???????????

19 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

sayangi puan ramlah!!

chenta said...

kak long aku pun kawen 19hb 12 ni..huhuhu

eh!aku terharu seh bace entry ni..even bukan mak ayah aku..

denaihati said...

Menjadi cita-cita untuk mengerjakan HAJI tahun depan insyallah

Nazra~ said...

wei ang p sabah? beli stok gelang mutiara sabah kt aku byk2 nah, pijah :D

imHepPie said...

hwaa nak gi sabah gak 2hb nih..jum2 beshh

Aku... Dia... Kamu.. said...

Xyah lar gi sabah. Bila2 pun bleh gi. Kenduri kawin ni insyaAllah sekali seumur hidup. Kenduri ahli keluarga lak tu. Buat keputusan lek lok k.

Ayah ngan mak aku dulu time gi Makkah pun jd pasangan romantik. mana2 pi mesti berdua...heheee..
aku doakan mak ngan ayah hang mendapat haji yg mabrur dan selamat pulang ke tanahair..amin..
insyaAllah

laki cikgu kimia said...

mabrur hendaknya..

pijah@hakuna said...

neo :

eh2..mak aku xmaen politik!. ;p

syachenta :

canne ek sya. aku sgt pening. bingung. dua2 aku kena attend. rasa cem nak amek gergaji belah diri senirik bahagi dua sama rata uwwwaaa... eh2 aku ade wat terharu ke? hahah. ~aku tao ko tipu ~ ;)

pijah@hakuna said...

denaihati :
insyaallah. semoga dapat peluang pegik. ;)

nazra :
oke bereh tadak masalah. itu kalu aku jadik p lah.dan satu lagik gelang tu aku tuntut claim hahah. tp rasa macam... em..

pijah@hakuna said...

imheppi :
haha jom2!. lagi awal ek. naz..order kat budak nih ha dia nk p sabah! (aku pulun jerit harap2 nazra dengaQ ;p )

akuDiaKamu :
ntah la wei. thenx. betui jugak senarnya. kenduri kawen tuh sekali seumur hidup. dan kaklong tu pulak sepupu aku yang paling rapat kat pelenet nih. aku wajib ada masa dia kawen kan. itu harus!.

tapi xde cara laen ke supaya aku boleh attend dua2 sekali. sedeh duk!. huhu.

yeps ;) timeseh untuk doa kamu pada mak ayah aku. harap2 macam tu lah. thenx!..

lakicikgukimia :
timeseh sangat2 abangAm. ;)

Precious said...

Alahai bestnya! Semoga Pn Ramlah dan suami selamat menjalankan ibadah Haji dan selamat pulang ke tanahair. Amin

Nazra~ said...

ala ang nk claim pn bleh. aku mmg suka ngn gelang sabah ni. dok doa gak mna tau ada jantan sabah nk brkenan kt aku :P

Framestone said...

he...23x apa macam... excited punya pasl ke

www.broframestone.com

Framestone said...

susah2 je dtg terjah n meningglakn komen di blog bro.. di sini bro tglkan ape yg bro reply di komen pijah

out 1--> tue mknye payung xberkualiti.. lagi2 la kalu payung pinjam yang tak reti nk dipulangkan...

yup ada isteri yg dimadukan bahagia... yang duka pasti ada silap dimana2... islam tidak menyusahkan umatnya kecuali ianya di salah gunakan (begitu juga dalam politik)

out 2--> he...23x entah la... bro xtau dorg betui ke xbetui... he..23x mahu basuh sekor2 ke or basuh sehelai2 he..23x

www.broframestone.com

pijah@hakuna said...

precious : thenx ma dear..

nazra : heheh. ko nak balak sabah ke. adeh..

bro : aiyark. susah2 je bro tulih kat coment pjh ni. tape pjh buleh g sana bc,, ;)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

pakcik...makcik...

semoga selamat di sana...

=]

pijah..hang jangan dok nakal2 no...

sat gi cik yanie gebu babap kang

hahhahah

Aku... Dia... Kamu.. said...

Wei, aku ada gak cara lain. Hg gi majlis tu lebih awal..1hari or 2 hari sebelum..kasi tolong apa2 yg patut..pastu bgtau lar hg adahal nak gi sabah.
Aku igt hg ckp kakak hg rupanya akak sepupu..kira boleh lar absent lagi..heheee...

Leenoh said...

Salam.

Semoga mendapat Haji Mabrur

chenta said...

ces!aku tak tipo la..
memang terharu..
(sambil cube membayangkan kalau makayah aku yang kat sana)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...