tengs y'aLLz.. kerna diriku begitu berharga- sroowt..sob10x

31.5.09

kahkahkah,. cam hapa jew

aku nak confess
tadi ada la JanKamben ni ajak aku register ni ha. facebook. lalalala
haku pon yang memang da lama nak join...terjoin la menda alah ni. 
cuma belom tebukak hati je. 
tulah..bak kata artis2 yang bercerai berai ni.."segalanya ketentuan Tuhan"..
rasa cam mengong pun hada gak. da ketinggalan zaman ni..hakhak.
owang lain da bepuluh-puluh kawan, aku baru nak merangkak-rangkak edit profile.
apa kesh..
jadi da alang2 da mengong..secara rasminya jugak aku mengejoin twiTTEr
ngehngeh
tah apa la guna seme ni.. xcukop ngan prenster nak blog.
dah ada blog facebook la plak. ni twitter plak dah.
tak dapat la aku nampak apa kegunaannya ni heh. 
xde pekdahnyo jang oi..
hish2..layan saja la labuuu
jadi kepada sesapa yang taktersegan tersilu ni..
silalah ADD aku. hahaha. blushing2. ;p 

lama xjawab tag. kekok. haha

tag yang didedikasikan ini adalah daripada eryn dan tiara. ex-classmate hakku..

1)Bekas kekasih saya adalah..
seorang lelaki.

2)Saya sedang mendengar..
mak merungut baju bertimbun. adei~ adik aku punya keje.

3)Mungkin saya patut..
jadi perdana menteri

4)Saya suka..
shopping. menghabiskan duit.

5)Sahabat-sahabat saya...
macam-macam ragam.. dan aku sangat sayangkan mereka.

6)Saya tak paham..
kenapa haku pendek????

7)Saya kehilangan..
duit-duit hakuk.. dihabiskan di kaunter bas. kaunter klinik. kaunter makan. kaunter the store.

8)Ramai yang berkata..
bil api dan bil ayaq naik!

10)Cinta itu adalah..
sbujektif. cinta pada Tuhan. cinta pada ibu bapa. cinta pada keluarga. cinta pada suami.

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
hoh. mana la nak p tau. lain la kalo ada power macam clark kent.

12)Saya akan cuba..
buktikan segala perancangan tercapai.

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
hingga ke syurga.

14)Telefon bimbit saya..
sedang sakit. duit lagi.

15)Bile saya terjaga..
sudah tentu pejam balik.

16)Saya paling meluat..
pada yang seseorang yang hipokrit. berlagak ayu. berlagak bahek. berlagak rajin. wekk.

17)Pesta/parti adalah..
tempat untuk gather ramai2.

18)Haiwan yang paling comel pernah saya temui..
mawas!

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
13-17 tahun.

20)Hari ini..
hari ahad.

21)Malam ini saya akan..
belek2 novel lama dan baca magazine.

22)Esok pula saya akan..
pegi gunting rambut. panjang sudey..

23)Saya betul2 inginkan..
sebuah kereta. tapi lesen belum ada deyh. hihi

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
tahik mata.................................

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
dua2 heh.

26)Makanan barat atau jepun..
jangan tanya. aku balun semua beb. dua2 haku suke..

27)Bilik yang terang atau gelap..
xsuka gelap2. macam2 ada..

28)Makanan segera adalah..
tak bagus untuk kesihatan. masin. xsedap.

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
apa tah heh. "okie"..jawapan kepada ajakan kakak aku tuk pegi potong rambut esok.

30)Siapa yang anda ingin tag..
ebribadi..senang citer seme follower aku, sila ambek tag ni dan jawab!

27.5.09

tadi. dan. tGv mines

tadi tengok syurga cinta. bapak laaaa aku layan jiwang. haha. cerita melayu ke2 yang aku terima logikalnya dan penyampaiannya. sebelum ni aku bagi 3bintang lebih untuk laila issabella sahaja. tapi skunk sudah ada pesaingnya ya.. cita melayu susah sikit la aku nak suka. dah bapa kali tekena.. rasa cam nak angkat kaki terus blah dari panggung. tapi sebbaik la syurga cinta ni okie. takde la nak timbul rasa nyesal sebab belum tengok night at d museum2. tak pun silap ari bulan kalo citer ni xsyok..kompem kene ghimbok ngan kawan aku sebab aku yang beria-ia gila nak tengok citer ni.hehe. well..cuba lah tengok ye.. awal gila besh. tapi best lagi aiman tomtombak tu la..

mak....


dah lama rasanya xpeluk cium mak. rindu mak. maaaaaaaaak.. nak balik kampung ni.,
nak balik jumpa ajiq adik kesayangan itam legam busuk aku tu..
nak jumpa anak2 buah aku yang comel2 gila........................
nak main chess kesayangan aku. novel2 kesayangan aku. hukhuk
tapi dah janji dengan zaiyanie nak pegi konvo dia minggu depan ni,. 
aku tersangat-sangat nak balik. nak balik. tapi kena pegi uitm. tapi aku nak balik esok jugak. tapi kena pegi uitm. huhu. berbelah bahagi betul. tersangatlah lama nak tunggu minggu depan. alahai..
aku tetap nak balik. minggu depan gerakla balik sini pulak ea.. sekejap je balik?? pulak.. hish2..
nak balik. nak balik. nak balik. tak kira. nak balik. nak balik. macam2 jadi kat aku lepas eksiden ari tu. lepas satu..satu.. tadi dah pegi klinik. kesian..kesian.. dan aku nak balik ngadu semuanya kat mak. kemaren dulu demam panas mak ari2 call. satu ari mau 3-4 kali mak call. tapi nak depan mata gak..huhu. nak mak pegang kepala..nak mak urut2 badan yang sakit ni.. nak mak buatkan air asam..nak mak paksa suapkan makan ubat. sebabnya aku memang xkan makan dengan inisiatif sendiri. hihi.. ari2 mak call tanya makan ubat x?? makan ubat x?? untuk sedapkan ati mak..aku mengiakan je la..mak pun diam la. esok dan esok tanya lagi..makan ubat belum? tapi lastly mak cakap gak " tak payahla nak bohong mak pijah.. " haha. pandai mak..rindu kat mak..... habes demam ada plak masalah lain. dosa banyak betul pijah. semoga aku sabar dan tabah...time sakit memang teringat mak la. huhu..time sihat pun rindu gak.. tapi xde la kronik . skunk dah xtahan ni. ;(


13.5.09

satu..dua..tiga..dan empat



star trek siri 2009 memang bez oooouuuh...
hero mengancam
action ciap terangkat oh
lawak-lawak..sampai tenganga gelak.
tapi gile..bukan aku gile. mamat tu.
ada mamat duk seblah aku. ley plak kentot dalam panggung
manyak kali pulaaak. xsenyonyoh!
eeeeiiiii. mau aku sula ***tot dia. busuk la wei.. nyesal lak aku tuko tempat ngan naza. grr..
tapi star trek 2009 lakonan chris pine as james t. kirk memang bez. wuhuuu. 
ada iras-iras pakcik aku la. pakcik brad pitt. hehe
melompat-lompat aku kuar panggung.
yihaa..<---mintak maaf pakcik..makcik..adegan tergedik.

8.5.09

michael bubblE


dulu cikgu aku slalu marah. 
jangan cakap bosan. tak baek. terima segalanya dengan positif.
ya. dulu aku memang optimistik. sangat positif.
aah. cepatnya bosan. nak tukar template baru. bosan. 
nak keluar dari kepompong usia sekarang. bosan. 
nak tukar pakwe baru. bosan. ewah...nah amek kau pijah. gedush!.
segalanya bosan. nak beli kereta. dah bosan naek moto. suram. muram. kulam. 

seronok kalo jadi bebudak balik. 
macam rebena tu. 'marilah bergembira bersama kami..' 
teringin nak melompat-lompat. tapi xde gang a.
sape nak ikut aku ke sclubbing? eh silap, bukan sclubbing la. ni ha,. pusat sukan. 
main wall climbing ke. badminton ke. main roller coaster ke. 
main haje eh pijah. keja malas. 
ni ha,.. aku jadi fobia untuk ke inteview. fobia ke bosan? 
tah. ape beza fobia dengan bosan...??

oh ya. sekarang jugak dah bosan.
maen prenster. maen ym. maen blog..dah sikit2 bosan. opps 
agaknya dah meningkat tua.
eh.
belum tua lagik eh..
dah genap setahun aku xbeli lagi cd/dvd korea..
dah genap setahun jugak aku xbeli cd/dvd jepun..
dah genap setahun jugak aku xbeli cd/dvd anime..
dah genap 4 bulan kot aku xbeli novel..
sekejap sudah.
macam dah melintasi 1 garisan kuning(bukan garisan biggest loser ea) yang xmembenarkan aku beli seme tu lagi . 
sebenarnye da nggak ada uang. hehe

bintang di langit
kerlip engkau di sana
memberi cahayanya di setiap insan

malam yang dingin
kuharap engkau datang
memberi kerinduan di sela mimpi-mimpinya
melangkah sendiri di tengah gelap malam
hanya untuk mencuri jatuh sinaran
tak terasa sang waktu
melewati hidupnya
tanda pagi menjelang
mengganti malam

oh bintang tetaplah
pastikan cahanya
sinari langkahku setiap saat
bintang pun tersenyum dengarkan pintaku
berikan kucupan di sudut tidurnya

menjadi sepositifnya pemikiran geissel enchanted
seperti bintang-bintang yang menyinar setiap insan
~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...