tengs y'aLLz.. kerna diriku begitu berharga- sroowt..sob10x

30.11.08

piuh...

masa aku untuk on9 sudah tamat. mitak mahap sesangat... aku sekunk xsempat untuk berjalan jalan ke blog kamu-kamu semua lagi.., jalan pun tehinjut-hinjut, terketar-ketar,. kudrat aku sekarang sangat limited.. minta mahap.. cucoQ2 aku sekalian. kamu semua sedap bangat.

dah penat jawab tag.. cukup lah dulu.. hihi. aku sangat takut dengan hutang. aku sendiri dah pening nak temuntah tgk tag aku tu... apatah lagi korunk kan..kan kan.. hakhak

nway.. selama aku xon9 nie ku sgt rindukan beblogging .aku sangat rindukan celoteh lorunk yang mampu buatkan aku tesenyom.. huhu...

sudah2.. aku dah nk chow... salam kasih dan rindu.... lalalalala

p/s: .. sapa nk tengok twilight dengan aku?. angkat tangan..................................cepat sebelom terlambat. tempat adalah terhad.

tata.. ;)

tag 5 -- lagi dari AjwinAjeera

siot je.... aku nak cekek makcik ni. huhu... cekek2 manja.. aaagegege. lepas nie aku nak ban no 10 lak. hukhuk...............tapi soklan cenni okke ar.. kihkih. thanx awin ye... teharu. sob3x

My Top 10 Most Favorite Foods
1. quarter Pounder McD
2. sos McD
3. mcFlurry mudpie--tapi da xde
4. thai tomyam pizza
5. campbell soup
6. cinnemon sugar
7. nasi goreng biasa + daging masak merah
8. dunkin donut
9. buah jambu batu xde bijik
10. garam belacan oke..

10 Things I Love Doing
1. tengok wayang
2. baca majalah
3. baca novel(tapi sejak 2 menjak ni....... aku xtau apa yg xkena dgn diri aku ek. ada 3 lagi novel belom dibaca taok....)
4. maen chess
5. maen game
6. surf tenet...donlod muvie
7. tengok muvie sampai ke pagi
8. wall climbing
9. lepak memalam-- besh siooot...
10. x-games

5 Things I Love Doing When I'm EMO
1. makan mcD
2. kacau orang
3. gelakkan orang
4. dengar lagu
5. menangis.. erk.

5 Things I Love Doing When I'm Happy
1. makan mcD jugak
2. cenyom................................................gelak ketawa suka suki
3. tengok wayang
4. buat kek
5. baca sumthing....

5 Things I Wish To Happen
1. ehm... rahsia.
2. err... pun rahsia. hehe
3. along kawen
4. aku menjadi kaya..jutawan...hartawan
5. the time machine can roll back ................

My Top 10 Most Addicted playlist
1. situasi-bunkface
2. fine-bunkface
3. but i do love you- lee ann rimes
4. lucky-jason mraz & apa kenama collbie tu..
5. please remember-lee ann rimes
6. aurora-estranged
7. suara-hijau daun
8. leaving on a jet plane-plain white T's
9. save the last dance for me-michael bublE
10. perfect-simple plan

5 Persons I Wish To tag
xnak tag lagi...... huhu. aku dah demam jawab tag. kang aku dapat balik kang... aduh2x.

tag 4 -- dari AjwinnAjeera

makcik nie mmg nak kena dengan aku heh... siot banyak gila dia tag aku. haduhh....

1. What is the relationship of you and him/her?
erk.. sapa2.. adoi2.. sapa kah gerangannya hamba Allah ini.. errrr... terpengsan akibat terlalu menggunakan otak.

2. Your 5 impressions towards him/her.
aaaaa... aku xpaham soklan nie. aiiyaya. gelek pala stail indi. huhu

3. The most memorable things he/she had done for you.
hah??? hape plak nie. memo2 apa ni. uuuugugugu...... pun xpaham

4. The most memorable things he/she have said to you?
apa dia wei. aku tesangat lah tidak memahami kehendak soklan nie. siapakah he/she itu..... huhu
5. If he/she become your lover, you will…
ooo.. baru paham. haha. err.. masalahnya sapa????? adoi. aku dah pening...pening...pening... ninoninonino

6. If he/she become your enemy, you will…
apa nie... musuh2 ni. tak bahek okke. aku akan blah dan cakap.."kut suka hang la". huhu ya ka.

7. If he/she become your lover, he has to improve his/her...
satu lagi soklan hapa nie. setiap org ada kelemahan dan kelebihannya... b urself. erk. seyes lak...

8. If he/she become your enemy, the reason is…
ada sebab la tu kot. tanya la dia seniri.. aku okke....xbaek musuh2 ni..

9. The most desirable thing to do on him/her is?
perah susu lembu. uuugugugu

10. The overall impression of him/her is…
tah..sapa ni. sapakah gerangan org ini. aku sedang menjawab soklan tentang seseorang yg tidak pernah wujud...adoi

11. How do you think the people around you will feel about you?
"budak ni kahaq lagi brutal".

12. The character of you for yourself is?
baek hati..dan penyayang. hihiii...

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
apa huh. xde kot...aagagaga

14. The most ideal person that you wanna be is?
aku adalah aku... aku xnak jadik orang laen. timakasih.....

15. For the people who likes you, say something about them.
betol ke nie.. kenapa erk. hihi... muahx!!!! cayunk kamu balek. --er..betol ke. ada ke..--merendah diri seketika waktu.

16. Ten people to tag
aduhh........tolong...aku kelemasan dengan tag nie. huhuuu.

1. yahaya
2. ramlah
3. husniyah
4. haliza
5. hafez
6. hazeeq
7. ku nur anis najwa
8. ku nurin najla
9. ku nurin irdina
10. sapa2 lah... stok da abes.. aku dah serik maen tag. huhuhu......

17. Who is no. 2 having a relationship with?
hakhak... yahaya. mere father he...

18. Is no. 3 a male or a female?
female.. kenapa? nak bekenalan????

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
err.. canne ek. jangan la.. dak tu baru darjah 2..huhu

20. How about no.5 and no.8?
ha!!! xbley2... bapak sedara dengan anak sedara. xbley2.. haram...

21. What is no. 1 studying about?
err.. dah pencen tu. agaknya study tentang agama kot,,..

22. Is no. 4 single?
sudah kahwen... ;)

23. Say something about no. 6
adik kesayangan aku yang hitam legam xley blah..

------piuuuh.. penat siiooot--------

tag 3 -- dari Nazra

ini lagi 1.. kan aku dah banned no7. kenapa dia datang lagi?? ke... kene tulah! kenapa mesti 7 huh?. kenapa??! kenapa.......

7 fakta tentang saya
sesungguhnya.... aku sedang bertindak jujur.. kejujuran antara hati dan jantung..antara aku dan kamu.

1. malas melakukan kerja2 rumah. jadi.. rejek aku okke.
2. pendek
3. comot
4. sensitif tapi belagak tough
5. kahaQ
6. kuat berangan
7. aktif dan brutal. erk.. ya ke

7 perkara menakutkan saya di dunia
aku memang penakut bila.......

1. memikirkan Allah SWT
2. memikirkan azab2 neraka
3. kene paksa makan ubat.
4. nampak katak
5. tengok citer antuuuu
6. ayah marah. takot wooo
7. bila... kene present. aaagaga. takot..

7 lagu buat masa skrg

1. situasi-bunkface
2. fine-bunkface
3. twinkle away-brainstewz
4. lucky-jason mraz & apa kenama collbie tu..
5. save the last dance for me-michael bublE
6. aurora-estranged
7. suara-hijau daun

7 perkara selalu sebut
aku..mulut aku nie memang kena piap. selalu je sebot2 menda alah nie:

1. siooooot.....
2. macam tongek..
3. gila ka pa
4. boley mamposss...
5. hapa kejadahnya menda nie
6. ops! mak hang tonggek tebalik
7. saja...

7 perkara yang amat bernilai
aku sangat sayangkan mereka2 dan harta benda aku...sob3x. teharu tak. uuugugu

1. seluruh kaum kerabat keluarga aku
2. kawan2 kesayangan aku
3. laptop
4. mp3
5. hp
6. helmet aku yang telah dicuri.. ;( hilangnya helmet tu umpama hilangnya separuh nyawa aku..
7. novel2 kesayangan--semua duet aku taok..huhu

7 pertama kali dalam hidup saya
macam mana ni..... sebetulnya semua perkara yang berlaku adalah pertama kali...

1. errr... aku xreti nak jawab soklan nie. huhu
2. fail...fail... canne nie. aku memang xreti nak jawab
3. nak list....... nak yang macam mana??? huhu...
4. soklan... cam tongek..
5. erk..
6. uuuugugugu
7. oke.... da abes. hihi

7 org bertuah menjawab tag ni

1. L death note
2. Kira death note
3. Nakatsu hanakimi
4. Song joo uppa...
5. Gong yoo encem
6. Shin gun princess hour
7. Sam bunkface

huh.....jawab jangan tak jawab,...

tag 2 -- dari Nazra

oooo...balas dendam ek.. huhu. tak bahek taok..


1. Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling Sexy.


2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan..mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah sexy..sertakan!!!


3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu sexy di mata anda?


4. Tag 5 rakan-rakan anda yang sexy


5. Selamat bersexy!!


hohoh. sexy?????? apa kejadah ngan tag nih. mak..... herher. aku xde pic cun. sebabnya sememangnya aku comot. apatah lagi nk menyeksikan diri. mata sendiri yang tertengok pun boleh terbelalak macam kuceng kene cekik. .. apatah lagi korunk kan. huhu.. disebabkan aku xbawak pic... maka aku copy dari fs.. jangan marah eh... lalala

err... aku dah penat bejalan. cari gambar seksi lagi seksa aku.
err..aku jumpa 1 je. canne?
kira aci la erk.. huhu.. jangan tengok lelama. seksi gilar.! adusss...

p/s: tidak seswai untuk tontonan bagi mereka yang sedang mengandung dan yang sewaktu dengannya.

tag 1 -- dari Aie

ari nie..datang cc semata-mata jawab tag ke?? tanya hati kepada jantung.... jantung pon pening lalat lah. perot pun geli hati mentertawakan nasib malang. apa kesss...

ambil gambar kasut anda, pastu kena la ceritakan serba sedikit kenapa anda suka kasut anda..

macam.. iklan " why do i like my house... why do i like my shoes..." uuuugugugu..
kasut?? kasut aku semuanya selipar dan sport shoes okke. xde high heel. ;p
disebabkan aku berada di cc.. maka kasutnya hanya mereka dan keluarga mereka sahaja yang tahu. egegee... malu la wei... blushing2.. ;p

26.11.08

--- yiiha! cenyom.. ;) --

akhirnya. aku sudah berbuat keputusan untuk pulang!
pulang ke kampung halaman selepas merayap menghabeskan duet.
hihiiii.. suka taok..suka suka.. esok pagi lah balik.

ding dong...
mak..nak tomyam! mak... nak ikan cencaru! mak.. nak asam pedas! mak.. nak mee goreng lembap!..hemm..mak masak memang best.. gemok le pijah..

seronok sangat gather dengan kawan2..uhuhu..
teharu giler ngan dak2 ni.. walaupun bz dengan pSm dan exam..
pijah tetap korunk layan ek.. cayalah!.. nanti jumpa lagi masa reunion...--tetap selamanya-- 14 orang.

mangkuk kesayangan : Loan

dan.. selepas 3 minggu aku di batu pahat,
aku turun ke Serdang lepak dengan mangkuk kesayangan aku plak..
3 hari sudah cukop!.. aku sudah puas berjalan... thanx dier. bab makan dua2 orang memang tak reti nak ingat dunia. ades2.. aku gemok hg pun gemok. ekekeke.. jadi sama2 gemok. nanti xde sesapa yang nak, suoh husband hang nikah aku. padan muka. hakhak..
kalau bab bejalan dengan sepupu aku yang sorunk nie memang lah xpenah ingat nak balik. kalau bukan memikirkan minah ni esok nak keje.. nak wat research lagie.. aku rasa.. esok aku masih di sini...

kemaren mak call " pijah surat offer msu dah sampai. "
aku tekezut giler siot. cepatnya! sukaaaa...
" kos apa mak? " "....." oh..aku monyok teros.
rupanya course yang dioffer tidak seperti yang aku apply.. ;( kecewa.
"erm..balek cepat.." mak aku dah suroh balik..........
jadi. aku kene balik cepat. aku kene uruskan banyak lagi. dan....di sana.. ada seseorang yang sedang menanti aku. itulah.. kawan baek aku sudah pulang! aku nak balik.. jumpa zaiyani..

dan.. aku tak pernah spent banyak masa untuk kenkawan sekelas.
tapi aku selalu rindukan dak2 nih. aku tetap sayangkan dorang.
doranglah yang selalu tolong aku..support aku. timakaseh!
.. rancang nk kuar sekali weekend ni.
tapi mak aku dah suruh balik. minta mahap..
nanti ada rezeki..ada masa kita jumpa ek.. i lap u ol. ;p

---> aku tidak perlukan teman berkasih dan apa-apa lagi.. kerana.. aku sudah ada kamu! ya.. kamu yang telah menjadi kawan aku ;) <--

21.11.08

-- oh..lupa da.. --



hakhak..nampak award kat atas tu?? minta mahap naz...terlupa dan ketidakperasanan. xperasaan la..ekeke. sori sangat..sebelom button cenyom nie muncul..aku dapat award yg chantek bangat daripada nazra. tapi -- aku mudah lupa. ugugu.. terima kaseh. aku tetap mahu kongsi award ni dengan beberapa teman2 blogger yang lain. betul.. 'semoga ukhwah yang terjalin di alam maya ini berkekalan ye...' aku tawu ada sesetengah yang dah dapat. tapi aku tetap nak kongsi bersama...untuk semua yang di dalam list 'cucoQLazat' di sana....... ;)

-- Assalamualaikum --

aduhs.. tajuk yg bahek sekali.. hermm.... aya...mas!

ari nie? sibok2.. kesini..kesana... kesinun.. dan akhirnya settle! hah..padan lah dgn muka pemalas, buat last minute. terima kaseh dan sayang untuk En Zaki, PA kesayangan yang sangat baek hati lagi perasan hensem. ekekeke..jangan marah incik..
lepas nie aku mesti akan rindukan lawak jenaka tak senonoh encik Zaki nie.. huhu.. mungkin waktu tadi adalah waktu terakhir antara PA dan anak PA .....

"setinggi2 penghargaan dan terima kaseh, sebab sentiasa support saya, walaupun saya tahu incik tak akan baca blog saya. tetapi saya sangat terharu dengan segalanya.. terima kasih!! ...saya adalah anak PA incik yang paling malas dan selalu menyusahkan kan......huhu. selagi hayat dikandung badan .. jasamu akan sentiasa dikenang.."


tak reti aku nak buat ayat. baca kuat2 bunyinya hudoh je.. isk3x. tapi aku ikhlas...................sob3x.
sape2 dah pegi tengok 'Selamat Pagi Cinta'?? amcam bez ke huh?.. ke bongek macam citer 'im Not Single' jugak. ugugugu.. berbelah bahagi ni.. 'Wayang?' @ 'Selamat pagi Cinta?' @ 'Quarantine?'...mana satu ek....zulhuzaimy..erk.

tengok nie. button cenyom ... daripada nazra pak rain. bagush kan... semoga kamu murah rezeki! err.. aku nak hadiahkan pula untuk mereka2 yang selalu membuatkan aku tersenyum ek. yaa. kamu! kamu yang selalu membuatkan aku tercenyom depan pc sorang2..ugugugu..

- Aie
- BbSyasya
- CikJa
- HanaCekelat
- IbnMasir
- Ieraiedora
- K@ Adan
- Kacipo
- Kak @liyannuar
- KakZetti
- Luthtextile
- Linda

oke...sudey..terimakaseh kerana membuatkan pemilik rumah ini sentiasa tercenyom! ..


20.11.08

-- selamat petang yaa --

salam kasih + sayang. sihat ke??kenapa ramai orang demam ek. musim ke skunk?? alhamdulillah aku tak ada pape masalah lagi. timakaseh untuk nazra sebab bagi award nie.. tengok nie. lawa kan.. ekeke.. teharunya..appreciate sgt.tenkiiiUUuu


jadi..aku nk balas balek. sebab berjaya buat tag aku dengan pantas dan jayanya..ni la adiahnye.. hakhak. nah amek. kamu rindukan psang goreng ni kan.. ekeke. dan untuk sesiapa je la yang teringinkan pisang goreng ni. ada lagi bawah tudung ;( makan xabeh pun. sedap je bukan xsedap. tapi aku lapar mcFlurry mudpie.. sekarang dah xde.. rindukan mudpie.. huhu. dah ganti dgn milo. xsedap! boikot mcD. grrr..


hormon sedang bertukar kot..adoi. tumbuh jerawat sebijik! jerawat batu plak.... caket..tido pun xmenentu. hish2x..apa nak jadi. sudahnya..hari ini aku menjadi sensitif. ;(

---> sangat merindui arwah 'Nurul Nadia binti Che Pa'. terngiang-ngiang gelak ketawa bersama. terbayang-bayang senyum dan tangisannya. semoga arwah tenang di sana.. al fatihah. terima kasih untuk waktu-waktu dulu. terima kasih 'nadia'..<--- ---
---
walau terpisah dua alam..kita kawan selamanya kan..

19.11.08

--- sudah habes hutang tag ---

siot..tag nie ... aduii--- no comment. knp mesti 7????? huhu..penat gila... mekaseh la aie ku sayunk. adei.

1. 7 ciri lelaki/wanita idaman anda:

haha.. kenapa aku rasa geli2 tengkok huh. aaa
1. Kentot yang wangi dan tidak busuk.
2. Tido air liur xmeleleh. eeegegege.
3. Kepakaran dalam memasak!
4. err..bulu idong xtekeluar
5. Lawak oke. yang boleh buat aku gelak teguling-guling
6. Mata sepet ala2 chinese look gitu. hahaha. sepak kang...gatai!
7. dah bape dah. lom abeh ke. huhu.... oke lah. last..muka macam Ikuta Toma. ada ke?

2. 7 lelaki/wanita idaman anda:

7 je?? aku yang memang gatai ni banyak la nak wat senarai..herher. tapi 7 cukup. oke.. paham.

1. Gong Yoo2. Ikuta Toma3. Takuya Kimura
4. Thomas John Patrick Welling5. Adam Garcia6. Jim Carrey7. Zulhuzaimy. aaagaga..mat rempit kesayangan. kihkih.jeles gila gaban siot..........................dah kawen. xde can ar..hukhuk.

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati:

1. malu2 kambeng
2. hepi2 tak terkira
3. lompat2 macam menang loteri
4. cubit2 pipi seniri manyak kali .. huhu is dat true???aiyak! dush
5. err...nak autograp..hehe
6. maen2 hidung,,..pura2 ayu..aaa hipokrit sungoh
7. nak keluar dengan awak lagi...blushing2..
macam tongek.....

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda:

aiiyak..mengong2x..oke lar sejujurnya
1. Rumah tokDah di Kg.Perupok
2. Bendang mak. aaa..bes siot
3. Kebun tok yang penuh dengan lembu2nya..
4. Melawat zoo Negara
5. Melawat lembu di New Zealand kot...
6. Melawat monyet2 di Thailand
7. Nak pegi tempat Tarzan boleh.....

5. 7 barangan istimewa yang akan anda hadiahkan kepada pasangan anda:

perkh..kenapa mesti 7??beb..xpuaih ati ah..huhu
kalu aku bagi nie...agaknya dia amek x ek..
1. kuku aku yang telah dipotong.errr..
2. gigi aku yang tercabut. romantiknye..macam drama 'Pride'. haha
3. err..kek ke?? kek aku yg xsedap tue.hmm
4. huh... xtau dah
5. adoiii
6. aaaa
7. ugugugugu.. malang sunguh orang istimewa aku tu. sob3x...

6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda:

7??aku ke..takmau lah..kalau Gong Yoo yang nyanyi mesti suwwit kan..hihi
1. Malam bulan dipagar bintang--P.Ramlee
2. Situasi--Bunkface
3. Fine--Bunkface
4. i'm Yours--Jason Mraz
5. Hanging by a moment--soundtrack Shrek(Lifehouse)
6. Save the last dance for me--Michael Bubblé
7. But i do i love you--Lee Ann Rimes

7. 7 rakan yang anda tag:

huh...lepas nie aku nak ban no 7. fobia. pengsan. nah hamek...hahaha(gelak sakuragi)

1. Nazra -->err.. sori la..u're olways in my mind. haha!
2. Luthepi -->dah buat ke x ek? pakcik ni pemes siket..huhu
3. Cikja -->haha..dah sehat kan..kan..
4. BbSyasya-->hupdate copek..lama betui becuti ek..
5. Dill -->er..dah buat ke x ek? tetiba rindu kamu.hihi
6. WanFadhillah -->hamek.......hihi
7. Haslinda -->tag lama belom bayar. nah hamek lagi

oke..Done! malash dah... nak baca novel pulak! kenapa mesti 7 ya??musykil.. ;(

--- tag oooo tag ---

tag yang bahek punya daripada mr.Luthepi....nway timaseh manyak ye... tulisan aku semestinya sangat burok. huhu.. comot lagi xterurus. ish3x...sob3x..jangan berkata apa2 sebabnya itu adalah hakikatnya., aduh2x..

1. Your name/username:
2. Left handed or Right handed:
3. Favorite letter to write:
4. Least favorite letter to write:
5. Write "The Quick Brown Fox Jumps Over The Lazy Dogs":
6. Tag 6 peple:
oke..Done!! ;p
nampak ke tuh?
aku nk panjangkan tag yang merenyahkan ni kepada mereka-mereka yang bernama seperti di atas. err...xnampak ya?. biar aku tulis semula....
--> Nazra
--> DianaDahari
--> AjwinAjeera
--> Cacen
--> Shaniraf
--> HanaCekelat

18.11.08

-- telebey sudey --

1 hari tengok muvie. tah hape2 nak jeleskan korunk senarnye.. aku sudah merdeka. ekeke. jangan jeles ye..bangun pagi[xler pagi sangat pun].. memula tgk citer
1.[THE HOTTIE & THE NOTTIE] bez la jugak.. layan..ala luv story..tawu2 je la kan. huhu.
2.[MADAGASCAR 2] tengok kat laptop skali lagik... i like 2 move it move it. yeah.. sudah pastinya cerita yang bikin kita goyang sekali.
3.[BLOODMONKEY]huhu siut je muvie nie, aku baruk nak sukakan monyet dan keluarganya beruk + gorrila..tetiba dia buat cerita cenni.. betapa jahatnya mereka.hukhuk. macam real story pon ade gak ek. cukup lah 6 jam.
4. aku tengok suma iklan2 petronas yang kawan aku kutip dari UTube.. sebenarnya iklan2 petronas sangat touching! oh tidak.. bikin aku nangis bengkak kulit mata. huhu. cuma yg switnye adalah 'y do i like my house?' ehehe igt lagi??..
lepas ni nak layan citer [CONFESSION OF A TEENAGE DRAMA QUEEN] pulak..kheee~~jangan marah deyh.

tadi..aku bosan. jadi aku bangun dan amek menda nie untuk dimakan. beli kemaren dulu sebab teringin nak makan.. rindu zaman bebudak dulu punya pasal. huhu.
ada la beberapa urat yang sudah aku kunyah dengan lazatnya......
tetibe jek aku rasa macam geli2 tengkok. nk garu tapi kat dalam kerongkong..dah tu siap rasa pedas2.. jadi aku pelik. aku pun belek2 plastik nie. aaaaa.. belambak2 semot gatal!!
semot bodo. luu bikin wa paaaaaanaas...
teros je aku pegi buat air milo. semot2 tu tunggu aku nyahkan esok hari di jamban.
aduh.. lepas ni bengong la 40 hari[brp hari ek kalu makan semot?] kesian kami kan..kesian kan.. takot nye.. lepas ni jadi pelupa + sewaktu dengannya..
arap2 x serius penyakit nie. aiyak. sampai sekarang aku rasa macam banyak je lagi semut2 tu kat kerongkong nie.. canne nak wat.. ;(

17.11.08

--- Ochie..nah kamu! ---

huhu..ni ha dapat tag dari ochie. yela2 nk jawab lah nieh...huhu. mmg lah kepakaran aku senarnye bab2 amek gambar seniri ni. ekeke. tapi knp mesti sekank ochie..kenapa aiyak. malas agi nk jawab senarnya sebab aku ingat nk tunggu kuros dulu..kihkih. skunk ni tetiba berat naek mendadak. lepas raya punya pasallah ni. haduii.. nah kamu, orang laen xley tengok. ochie je..hekehe.. tadilah nie. tengah tunggu kawan aku lagi 2 orang tuk pegi makan..dak2 nie tah hape yang buat..tunggu dekat sejam lom sampai2 pun.. huuhuhu. maka nah.. tiba2 teringat nak jawab tag ochie. pijah gemok!

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now

2. Dont change your clothes..Dont Fix your hair just take a pciture.

3. Post that with No Editing..

jangan tengok lelama! sudah2.. malluuu haha mengada taik kuda.
er..nak tag sape ek.

1. aie(wajib)--sebab kamu baru jek tag aku kan..haha
2. nazra(wajib)--sebab rasanya mcm naz lom buat agik je..hihi

3.suma lah yg belom buat lagik. nah hamek kamu. kalo rasa nak buat hamek. xnak buat xpayah hamek. toink..toink..
err..selepas aku terima tag ni daripada ochie/kacipo.. tag yang sama dari ajweenAjira yang comel ni pulak muncul. adei...hutang tag awen kira sudah dijawab dan settle la ek. hihi cayunk kamu!

--wassalam--

-- selamat malam --

salam kasih rindu dan sayang.
ekeke..kenapa selamat malam?? sebab malam nie entah apa yang rasuk. aku mengantok sangat2..selalu boleh je stay up sampai ke pagi.. er, apa nak buat.. mata dah sepet macam cina juai sayor dah nie. adoi2.. tapi blog tetap di hati taok. erk.. blog cucoQ tegar jugak mesti dibaca. huhuh. apa lagik.. teharu ar cket.......korunk nie..huhu. khee~~

aiyak! tadi bangun pagi..aku dikejutkan dengan award dari kacipo yang comel nie. hihiiiiiiiiiiiiiiii
kaci! timakaseh lalink... pijah hargai sangat taok., cantik bangat!.
nanti kasik lagi ye.. ngee~~.
see.. kawan2 blog pon boleh sayang menyayangi tawu.. huhu bikin aku terharu lah.

oke. xnak ketinggalan walopun senarnye dah ketinggalan.. aku dah pegi tengok madagascar 2 tadik. yeah....... i like to move it move it! u like to move it move it! she like to move it move it! cerita yang sangat baek mengenai persahabatan..kekeluargaan..dan kebertanggungjawaban.(betol ke tanggungjawab phrase dia cenni) lantak la. dah ngantok....xley handle dah. sayang kamu semua..

ohho..ini cerita baru. aku adalah pengunjung yg ke 2020 dalam LuthTextile.com. xde2 xde kena mengena dengan idop aku..haha. tapi aku nak tuntut adiah. lalala aku tawu selain aku ada beberapa orang nih. no compromise..erk. entah kenapa jadi macam tu ye?.. huhu.

~~selamat malam~~

--> andai aku ditakdirkan menerima ujian dariNya...
aku memohon.. janganlah berlaku sesuatu keadaan terhadap otak ini..
kerna ia sedang menyimpan beribu dan berjuta kenangan yang sangat mahal!
sesungguhnya..aku ingin selalu rindukan masa-masa dulu.. ;)peace..<--

13.11.08

-- aku pon nak buboh gak! -- khee~~

erk.. kali nie sama macam nazra lah nampaknya.
dah ketandusan idea nak merepek...hukhuk.
jadik aku pon jenjalan masuk blog2 mereka yang terlibat sbagai cucoq lazat tegar ni. herher. ramai yang masukkan entry pasal makan2 rupanya. aku pon nak jugak lah! hihihihihi......................
nak mengglemerkan teman2 aku sekalik eh.. zasssss
Masa: 8malam.
Lokasi: RiverSite Pt Raja.

antara watak2 utamanya adalah : 1. mimie.. hihii..

2. Isyqi..haha.

3. Azie.. keh keh

dan...ops. xde pic sensorunk plak. Ahpai dan cikpijah. ekeke.
kuang2x.. xdek keroje betoi

cikmimie tengah sengal2 hati menceritakan kepada isyqi betapa gembiranya dia menaikkan berat badan tetapi terkeciwa sebab isi rupanya naek di pipi saja. haha.............nah amek isi lemak berketol pijah. amek suma pon xpe . ekeke..

sume2 nie tengah menge-offerkan diri sendirik tuk menjadik kassemah selamat dicucuk pijah. isk3x..sob3x

makanan dah abis. dapat begambar ngan pinggan pon jadik lah ek..ek..

cupp! power kissh untuk azie. baek punyaa

inilah dia muka2 pinggan yang sengal. isyqi dan jugak mimie yang sudey kekenyangan selepas mendapat rezeki.. . tapi betullah.. tembam lah mimie! kehkeh

aaah.. maen tipo! pijah belom ready.. huhu.tapi sempat tengok kemra oke. ngee~~

"makanlah sampai licin nescaya rezeki kita akan tetap berlimpah ruah. jangan membazir...nanti Allah tarik balek rezeki kita taok.."
pesanan dari seorang kawan sebab dulu dia selalu tengok aku ambek nasik penuh sepinggan
tapi makannya separuh je. sob3x insap.

bez........aku xtawu. no komen.. xde motip.
nak tunjok ibu jarik sape yang paling melentik senarnye.. adoi..tongek. isk3x.
sebab ayah aku penah cakap
"sapa2 yang ibu jari dia melentiknya semacam jari alien tue..
masa depan dia saaangat lah cerah. educated dan bekerjaya yang baek2"
haha..jangan pecaya oke..
maka dengan sengalnya dak2 nih memang xde keroje. huhuhu
pekh... yg pasti jari aku pendek lagi keras. erk.. gelap ke ms depan. aaa

eyh2.. ada sesat plak gambar pengantin baru yang sama chantek sama hensem nie. huhu.
"selamat pengantin baru buat Hanim dan suami"
dah lama senarnye kenuri kawen ni. bila erk. 8hb 11 2008. hmm
tapi alang2 upload gambar. aku upload lah sekalik pic nie. semoga bahagia dan kekal abadi sehingga akhir hayat ye. amin..

---> pertama kalinya aku mengglemerkan gambar2 peribadi tanpa mengedit sebab malas.
hihi. sukey.. ;p <---

12.11.08

-- oh! selamat pagi.. --

salam kasih+sayang.
lama ye xsebut salam dalam entri sebelom2 nie. isk3x...hari nie...
...DAMAi....

takde pekataan yang lebih baek selain damai. eyh..ada ke?
damainye..haha! sebab aku sudah merdeka. dan sekarang aku sedang lepak ya amat!
adeh2.. kalau tak tido sebab buat kerja--rasa macam2 la.
nak temuntah lah. nak pengsan lah. nak demam lah.
tapi..
kali nie tak tido sebab benda2 tongek nie........... damai pulak ye hati ye..
hati yang tongek. pemalas namanya.
malam tadi lepak dengan kawan sampai pukol4pagi jam malaysia di KMS.
waaah...lama bebenor tak buat keroje tu yo.
semenjak praktikal nie tak de kawan... tak bolehlah lepak sampai ke pagi yo..
jadik bila sudah tamat.. tetiba aku terasa damai.hihi
dan
bila dah dapat tenet waktu malam..
bolehla jalan2 di uTube sampai tak teringat jalan nak balik ye.
huhu. bila tenet lembap. aku pon bermotivasi : 'aku adalah seorang yang penyabar'.
perkhh boley plak
aaa. uTube yang tongek...
oh ya! aku nak pegi fakulti.............. t a p i.. kemalasan nak mandiiiii.....
tulong mandikan! hihihihi. gurau2 bah..pegi surau ya..
nak jumpa Zura lah! apa kabar ye kawan fujitsu aku yang sorunk nie..
rindu hengko! aku nak belasah nko ni senarnye..
sebab kawen tak tunggu aku!sob3x

sudah2...lapar gila.huhu walopun pukol 2pagi tadi dipaksa makan roti canai.
aku tetap kena makan sekarang. aiyak.
mak...cek gemok...... ;( huhu

--GeLada Monkey--'Pete' namanya..
mak oi gaghangya pak! haha.. keh3x.. kih3x.. heheh. hihihihi..huihhuih. khikiheikh
ada jugak spesies monyet cenni.
waaaaa,....kelopak matanya kaler pink gitu. haha~~
siot je monyet nie..betina punya pasal..tengok tue gigi pon jadi jongang.

-- hoyey! --

aha.. akhirnya. tamat sudah pencarian template aku. penat gila. tobat dah xmau main lagik. puas ati sudey dengan template baru nie. lebih kemas + tesusun + rapi lagi.. tepok tangan cket.. hureii!. ye..aku sudah abes Li. jadik sekarang adalah masa untuk lepak besama kawan2 tesayang. haha..betapa bahagia korunk jangan jeles. malas nak keja lagik. nanti bulan 12 ada holiday+kenduri kawen. jadik aku malas nak keja. kang xdapat cuti..maka akan terimalah kenyataan tak boleh join pamili pegi holiday. manyak cantek......suka lah adik ngan abang aku tengok aku takde. aahaha.. hal ini tidak akan dibenarkan berlaku dalam hidup cikpijah.

maka disahkan bulan 11 dan bulan 12 untuk aku adalah bulan miskin.huhu~~ kompem tak ada duit. tapi idop tetap diteruskan...wayang tetap kena tengok. mcD tetap kena makan. rahsia korek duit adalah buat muka kesian. 'mak...cek makan megi ja... ;(' 'awat duit hang p mana abeh?' 'ada la..sikit2..takpa..takpayah.duit ada lagi' ayat kebiasaan..ubat pengkorek bank pama. hoyeh! merdeka!

--> segalanya berlaku dengan kerelaan hati sendiri. peace <--

11.11.08

--bunKFace---situAsi--


SITUASi

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
dan aku , ku layu
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasiku
dalam ingatanku .. oh oh oh…

Kerana diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu .. oh oh oh
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

~aku memang dah lama jatuh cinta dengan bunkFace ni...............huhu~

~ nak tukar template... :(. xsuka dengan template nie sebenarnya. huhu. ~

~nak music code lagu situasi nie...huhu~

~kenapa mesti mempersendakan blog aku beb.. nak baca--baca sudahlah. blog kudus nie wujud bukannya untuk meminta perhatian dan juga gelakketawa sinis.. aku terus terang. aku xsuka! kalau setakat nak masuk blog ni, dan teruskan dengan sinis2 dan perli2 anda.. silalah jangan masuk lagi. get Lost! ..aku xperlu semua itu. aku mintak mahap kalu terkasar bahasa. tapi aku cuma nak cakap.. a k u t a k s u k a.~

owh.. aku dapat award. hihik..

timakaseh nazra...muah2x!! pestime nih..yeyey.. nanti2 bagi le lagi ye..


7.11.08

--Kerana James Bond--

alkisahnya semalam aku dan [kawan]2 antara yang terpulun semangat tak terkira tengok 'Quantum of Solace' masa blockbuster. huu.. bez la cerita tue, bo--ley lah. rasa macam maen game. perkh..g a Y a T...! her her. tapi kawan aku siap lena. kenapa ekh.. kih kih.. aku kaki tengok jek. tak reti ah beb nak cerita bla..bla.. p ar tengok seniri. betol..citer tu bes. dari kereta..moto..bot..kapai terbang suma pakcik tu balun. basikal je belom. c u m a .. aku tak puas atie. sebab james bond xkena belasah. aaah. xpuaih atinya..

tapi sebenarnya, asrat hati yang sebenar nak bercerita pasal kitorunk terperangkap kat parking lot[B]. paling bawah punya..huhu. sudahnya semua gabra tahap cipan sebab dah pukul 2pagi. almaklum a kami2 nie budak baek.. dah tuh jusco yang punya besaq gedabak tahap pening gila susunan dia..carik kereta xjumpa. bila nak naek tingkat atas balek.. lif dah xkasi naek.

ada la mamat tue.. "kak, cari kereta ek..kereta apa?" aku sudah kecut..buat dia nk hapa2 kan kitorunk..sudahnya jalan buat bodo. nk jawab? mintak mahap..takut..ngeh3x..pusing punya pusing..akhirnya jumpa jugak kereta. kat cerok2 gelap nu. patot a xjumpa..huhu.

mungkin sebab jusco ni baru dan ari semalam pulak adalah ari bekerja.. cepat betul dia lengang. kalau tau macam nie, kitorunk tgk kat sunway je..pelik tui, xkisah la kedai2 semua tutup tapi ini lampu pun semua dia tutup gak. gila ke hapa..kes naya kalao ada apa2. at liz letak a sorang pakcik security.. xpenah lagi r punya pulun nk tgk blockbuster muvie ari bekeja..padahai esok2 pon buley...isk3x. xpon weekend ke ari rabu ke.. kan dah kena seploh hingget. hanya kerana james bond.......gedush~! hamek kau

---> nak cari kerja...................help me<---

4.11.08

---Jangan Biarkan Diri Anda Dibelenggu Kemurungan--


sejak dua menjak alkisah selama adalah dalam seminggu dua aku ada penyakit murung. puncanya adalah stress tahap berdenyut-denyut. orang tanya sepatah..jawab setengah patah. tapi sekarang sudah okie sikit--terima kasih untuk semua sahabat yang sentiasa menceriakan hati dan perasaan yang mengada-ngada stress nie..tEnkiiiiiu!.
aku tesangat sukakan binatang..kenapa ye.. memang tak akan ada jawapan lah beb. t a p i ..kalo geng2 amfibia dan reptilia atau dalam kata lain, kaum kerabat katak dan ular tue..mintak mahap. aku tidak bekenan.

j a d i -- nak kenalkan salah seorang sahabat kita. meh la berkenalan..jangan lah segan-segan..
k i t a s e r u p a..

kawan kita ni nama dia 'babe virunga'. sebut betui2.. b a b e v i r u n g a. comeiiiiii. hekhek. sebenarnya nie gorila yang tinggal kat gunung virunga. sebab tu la nama dia cenggitu. dia ni memang stylo. rambut siap mencacak lagik. almaklumla. zaman da berubah..sekarang kan trend rambut cacak. tulusnya pandangan walaupun mereka tiada akal seperti kita. cukup dengan sebuah perasaan, mereka juga ingin disayangi!.

--sebenarnya, semakin hari semakin gelisah. bila diri sendiri sudah berkata 'apa nak jadi..jadilah. aku pasrah' .. ianya seperti membenarkan segalanya yang berlaku tanpa ada sensitiviti lagi. aku sudah tidak lagi berperasaan! aku tidak akan hiraukan perasaan orang lagi. mintak mahap --

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...