tengs y'aLLz.. kerna diriku begitu berharga- sroowt..sob10x

26.9.08

myNewBlog Launching!

salam kasih..salam ramadhan.. korunk.. sihat ke?
sempena mood aku yg bagus ari nie.. aku nk merasmikan blog baru nih..heheh
jadi, ari nie aku akan balas tag tiara yg dah bezaman tue--then pegi melawat blog2 teman2 aku--dan--sekaligus mengumumkan kewujudan blog kudus nie..

mangsa - mangsa blog kudus:
- tiara
- ira
- geekecik
- geelavendar
- linda
- erin

- sya

1. aku anak ke4 drp 5 adik badik(lagi manja drp adik aku)

2. penah accident 3kali seumur aku idup.. yg 1st accident berlaku masa aku drjah3, betul2..depan pintu pagar skPs. aku rs accident tu lah yg paling meninggalkan kesan sebab parutnya still mengikut aku smpi sekarang, dan aku rasa memang xakan hilang ditelan waktu.. sesapa yg kenal aku--parut kat dagu ni lah-- :) accident yg 2nd terjadi masa aku tingkatan 5. lokasi di petronas pokok sena..acc ni la yang paling memalukan..huhuhu tapi sangat meninggalkan kenangan yg manis.. khee~~ dan yg ke3, berlaku di UTHM(lps traffic light kat busstop). yg ni mmg aku geram betul, orang lain yang salah..aku kene tempiasnya. huhu.
tapi alhamdulillah, semuanya selamat..

3. aku penah cuma makan pisang lenyek, nasi putih+planta, nasi putih+garam, nasi putih+kicap untuk hidup masa kecik-kecik dulu.. heheh, dasat x.. tapi itu dulu, setiap ujian yang diberi akan dibalas dengan kesenangan jugak suatu hari nanti. dan sekarang aku dan keluarga dah cukup bersyukur dengan apa yang ada-alhamdulillah--

4. aku penah bercakap dengan anjing:
aku: kenapa hang ikut aku??
tapi anjing tu wat dono jek..jalan mengekoQ aku sambil kibas2 ekor dia.. masa tu xpayah cakap la, lutut da lembik, menggigil satu badan tapi buat2 maintain.. kang lari lagi aku kene kejar.huhu. lepas tu...
aku: stop!!stop!!(sambil angkat tangan mcm polis trapik tu..)
pastu, tetiba je anjing tu tgk aku dan terus berenti...heheh.
memang aku xboleh lupa kejadian tu. masa tu, aku igt lagi aku tgkatan3, lokasi di taman perumahan--pukul 630 pg camtu lah..tgh jln kaki nak p umah zana(nk jogging). kecut perut aku tiba-tiba ada anjing jalan kat sebelah..da le pagi2 buta.., sebabnya sebelum nie anjing tulah jugak yang penah kejar aku sampai dah nyaris2 piker mati huhu.. memang aku lari memang xingat dunialah sambil jerit minta tolong hahah ..sebab memang dah dekat sangat, sampaikan boleh dengar bunyi tapak kaki anjing tu lari--aku rs kalo masuk olimpik mmg da kompem menang. khee~~

5. aku gila novel-- dan --cd drama xkire korea ke, jepun ke, taiwan ke..suma aku balun.

6. aku xsuke ubat--samada bau ke makan ke telan ke minum ke.. ubat yg paling aku xsuka adalah kotal(ubat budak2) hehe..suma air orange/yogourt orange/vitagen orange/ segala mak nenek oren lah yg aku minum pun rasa mcm kotal je... :)

7. aku ada pegang satu rahsia terbesar semenjak usia aku drjah 6. dan aku akan tetap pegang rahsia tu sampai ke akhir hayat aku...walau apa sekali pun yang berlaku,.

8. aku ada banyak impian masa sek.menengah dlu..ekcili sume org ada impian kan. tapi ada yang telah tertunai sekarang. antaranya--aku mengimpikan sebuah notebook satu ari..dan aku dah dpt!terima kasih untuk along tesayang.. --aku mengimpikan untuk masuk universiti, pun dh dapat-- tapi realiti xseindah mimpi..huhu. (-tamat tentang impian-)

9. aku pernah buat keputusan tido di surau Larkin sorang2 sebab xcukup duit nak beli tiket bas yang ulat2 jual..huhu. tapi ada 1famili yg sangat mulia tolong aku..dan bawak aku balik umah dia. terima kasih sangat2..budi baik keluarga makcik mmg xkan dapat saya balas sampai bila2.. sob3x..

10. dan yang terakhir.. bagi aku selain Tuhan, family comes first.. xkisah la keluarga kandung , angkat, @ saudara mara.. bab2 femili mmg sensitip habis..

wah. sudah habis tersenarai 10 fakta bukan auta mengenai pijah--yang mungkin susah untuk aku cerita secara live.. kheee~~

maka dengan ini, aku merasmikan blog yang dinamakan 'http://cikhakunamatata.blogspot.com'
sekarang aku nak melawat mangsa-mangsa tag aku, dan bagitau bahawasanya dorang ditagged!
p/s: korunk xreply tag aku...aku ketuk kapla.. heheh :p erm, time kasih jugak kepada sesiapa yg sudi baca karangan panjang lebar niee

5 comments:

ciwomuzi said...

7 fakta mengenai aku,,

1..Mudah dipujuk,,,mudah memberi,,mudah simpati hinggakan kadang2 memudaratkan diri sendiri
2..Tak pandai kawan ngan lelaki,,,,.tu la blom ad pakwe
3..Tak pandai tapi rajin..kalo ad prob teros jumpe lecturer
4..Kadang2 mudah kecik ati..(lg2 mudah terasa ngan org yg laser n berlagak)
5..Peramah,,mudah mendekati sesiapa pon..suka berkawan,,
6..Suka pada lelaki yang caring,,n simple,,
7..Tak suka bersendirian,,suka mendampingi kawan2...(rasa mcm org gile je kalo sorang2)

hakuna~matata said...

aku raw.. ko mmg peramah abes.. heheh. tp 1 je aku musykil ye ke ko tade pwe nih. xcaye2

bB sYasYa said...

yunk..
aku xphm soalanny yunk..
cmne aku nk jwb???

hakuna~matata said...

soalan? tagged yg diasaskan tiara nie xguna soalan(bukn tiara la pengasasnya). pakai bedal je.. ko tulis la pasal ko yunk...

bB sYasYa said...

yelah2
nnt la aku pkr fakta ttg aku ni.heheheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...